Glutenfritt fröknäcke

Glutenfritt fröknäcke

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Knäckebröd, hårt bröd, spisbröd, kärtbarn har många namn och olika variationer. Det bästa med knäckebrödet är det inte alls är svårt att göra. Tillsammans med färskost så är det också ett perfekt snack som håller på festen eller som en härlig frukost dagen efter.

Ingredienser

1portioner

  • 45g
    majsstärkelse
  • 10g
    rapsolja
  • 20g
    solrosfrön
  • 20g
    sesamfrön
  • 10g
    linfrön
  • 10g
    pumpakärnor
  • 5g
    vallmofrön
  • 1g
    salt
  • 62g
    vatten

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda ihop majsstärkelse, rapsolja, solrosfrön, sesamfrön, linfrön, pumpakärnor, vallmofrön och salt.
3. Koka upp vatten och häll vattnet över blandningen.
4. Rör snabbt ihop till en jämnt fördelad massa och stjälp upp på bakplåtspapper.
5. Lägg ytterligare ett bakplåtspappar över frödegen och tryck ut degen till ett tunt knäcke.
6. Tag av toppappret och toppa med lite flingsalt och grädda i ugnen i 25-30 minuter (beroende på ugn).

Dela det här receptet med dina vänner!