Glutenfritt knäckebröd med gräddsmör

Tillagningstid:

Glutenfritt knäckebröd med gräddsmör.

Publicerat:

Tillagningstid:

Talkonmjöl eller skrädmjöl är ett smakrikt mjöl gjort på långrostat havre, ofta stenmalet. Det blir ett gott och lättbakat knäckebröd, som dessutom är naturligt glutenfritt.

Ingredienser

Brödet

  • 4 dl
    havregryn, rent havre
  • 2 dl
    talkonmjöl, skrädmjöl (kolla att mjölet är glutenfritt)
  • 1 dl
    bovetemjöl
  • 3 msk
    fiberhusk
  • 1 dl
    färska champinjoner
  • ½ dl
    kallpressad ekologisk solrosolja eller rapsolja
  • 5 dl
    vatten, kokhett
  • 1 tsk
    flingsalt

Smöret

  • 3 dl
    vispgrädde
  • salt

Så lagar du