Glutenfritt saffransbröd

Tid:

Saffranskaka dekorerad med pudersocker och röd rosett.

Tid:

I glutenfritt saffransbröd behövs ingredienser som ger saftighet: kvarg, smör och grädde. Tänk också på att göra degen lös.

Ingredienser

  • 25 g
    jäst
  • 75 g
    smör
  • 1 paket
    saffran (0,5 g)
  • dl
    mjölk
  • ½ dl
    vispgrädde
  • 1 dl
    kesella
  • 2
    ägg, varav ett till pensling
  • ½ tsk
    salt
  • 1 dl
    strösocker
  • 450 g
    vit glutenfri mix
  • 100 g
    smör, mjukt
  • 100 g
    mandelmassa, riven
  • 100 g
    vit choklad
  • 1 msk
    hel kardemumma, mortlad
  • 1 dl
    torkade tranbär (eller korinter/russin blötlagda i julmust, alt. frysta svarta vinbär)

Glasyr

  • florsocker
  • rivet apelsinskal eller tranbär, till dekoration

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg