Gnocchi med fyllda paprikor och rå tomatsås

Tid:

Gnocchi med fyllda paprikor och rå tomatsås.

Tid:

Den här rätten kräver lite handarbete men smakerna är väl värt allt arbete. Bjud gärna in någon att hjälpa till med både tillagning och avsmakning!

Ingredienser

4 portioner

Gnocchi

  • 2
    kokta potatisar, stora
  • 3-4 dl
    vetemjöl
  • 2
    ägg
  • 1 tsk
    salt
  • olivolja

Fylld paprika

  • 4
    avlånga paprikor
  • ca 100 g
    ricotta
  • ca 100 g
    mozzarella
  • 4 skiva(or)
    vitt surdegbröd utan kanter
  • 6
    sardeller
  • 2 tsk
    färsk timjan, hackad
  • 1 dl
    bladpersilja, hackad
  • ½
    röd chili, hackad
  • 1
    ägg
  • vetemjöl
  • olivolja
  • salt och peppar

Rå tomatsås

  • ca 500 g
    tomater i olika färger
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • ½
    citron, saften
  • ca 3 msk
    olivolja
  • 1 nypa(or)
    flingsalt
  • nymald svartpeppar
  • Till garnering: färsk basilika och riven parmesan

Så lagar du