Gnocchi med fyllda paprikor och rå tomatsås

Gnocchi med fyllda paprikor och rå tomatsås.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här rätten kräver lite handarbete men smakerna är väl värt allt arbete. Bjud gärna in någon att hjälpa till med både tillagning och avsmakning!

Ingredienser

4portioner

Gnocchi

  • 2
    kokta potatisar, stora
  • 3-4dl
    vetemjöl
  • 2
    ägg
  • 1tsk
    salt
  • olivolja

Fylld paprika

  • 4
    avlånga paprikor
  • ca 100g
    ricotta
  • ca 100g
    mozzarella
  • 4skiva(or)
    vitt surdegbröd utan kanter
  • 6
    sardeller
  • 2tsk
    färsk timjan, hackad
  • 1dl
    bladpersilja, hackad
  • ½
    röd chili, hackad
  • 1
    ägg
  • vetemjöl
  • olivolja
  • salt och peppar

Rå tomatsås

  • ca 500g
    tomater i olika färger
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • ½
    citron, saften
  • ca 3msk
    olivolja
  • 1nypa(or)
    flingsalt
  • nymald svartpeppar
  • Till garnering: färsk basilika och riven parmesan

Så lagar du

Gnocchi

1. Skala potatisen, riv den fint och blanda samman med vetemjöl, ägg och salt till en deg. Om degen är väldigt lös så tillsätt mer mjöl.

2. Rulla ut till ca 3 cm stocka längder och skär i ca 3 cm breda bitar.

3. Koka i saltat vatten tills de flyter upp till ytan, ca 3 minuter, och låt de sedan rinna av och svalna.

4. Stek gnocchin i olivolja tills de är gyllene.

Fylld paprika

1. Skär änden av paprikorna och skaka ur kärnorna.

2. Lägg ricotta och mozarella i en skål. Tärna brödet och sardellerna fint och blanda samman med osten och alla kryddor. Smaka av med salt och peppar.

3. Fyll paprikorna med blandningen och doppa änden där fyllningen tittar ut i uppvispat ägg och sedan i vetemjöl om vartannat ett par tre gånger.

4. Stek paprikorna i olivolja tills de är gyllene.

Rå tomatsås

1. Skär tomaterna i mindre bitar ca 3 cm stora. Hacka vitlöken fint.

2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och lägg i vitlöken. Fräs några sekunder men låt inte vitlöken få färg.

3. Lägg i tomaterna, salta, peppra och pressa i citronen. Vänd hastigt samman allt i ca 10 sekunder och häll sedan upp allt i en skål.

4. Dekorera med basilika och riven färsk parmesan.

Dela det här receptet med dina vänner!