Gnocchi med rostade grönsaker
Publicerat:
2018-04-04Tillagningstid:
Snabbfixad matig grönsaksrätt som går att variera på en mängd olika vis, byt ut grönsaker efter det du har hemma eller gillar bäst. Gör det enkelt för dig och köp färsk färdig gnocchi eller kavla upp ärmarna och gör gnocchi själv!
Ingredienser
4portioner
- 500ggnocchi
- 1aubergine
- 1ask(ar)gröna bönor
- 1zucchini
- 1rödlök
- 3klyfta(or)vitlök
- 2kvist(ar)rosmarin
- olivolja
- 1bit parmesan
- 1tsksalt
- 1påse(ar)babyspenat
- 1citron, finrivet skal
- 2buffalomozzarellor
- 2msksalt till kokvattnet
Så lagar du
1. Värm ugnen till 250 grader.
2. Skär aubergine, gröna bönor och zucchini i grova bitar. Klyfta löken. Lägg allt i en smord ugnsform. Blanda med olivolja, rosmarin, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen 15–20 minuter, tills grönsakerna fått fin färg.
3. Koka upp en kastrull med saltat vatten till gnocchin. Låt gnocchin koka tills den flyter upp till. Lyft ur den och låt den rinna av.
4. Värm upp smör och olivolja i en stekpanna. Stek gnocchin tills den fått färg och yta.
5. Blanda den nystekta gnocchin med de rostade grönsakerna, spenat och finrivet citronskal.
6. Toppa med rikligt med finriven parmesan. Ringla över lite god olivolja och krydda med nymald svartpeppar, bryt över mozzarellan.