Gnudi – pasta med färskost
Publicerat:
2019-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Gnudi
- 50gparmesan, riven
- 350gricotta
- citronzest
- salt och peppar
- muskotnöt
- 4dlsemolinamjöl eller durumvetemjöl
Till servering
- 300ggrönkål
- 2klyfta(or)vitlök
- 2schalottenlök
- 5mskolivolja
- rostade hasselnötter
Så lagar du
1. Rör ihop riven parmesan och ricotta till en fast kräm.
2. Krydda med salt, peppar, citronzest och muskot.
3. Täck bottnen av en form med hälften av durumvetemjölet.
4. Rulla små bollar av ostmassan och lägg i formen.
5. Täck sedan alltsammans med resten av mjölet. Ställ i kylen över natten (minst 8 timmar) så att gnudin suger åt sig mjölet ordentligt.
6. Koka upp en stor kastrull med 2 liter vatten och 2–3 tsk salt.
7. Ta försiktigt upp gnudin ur formen och skaka av överflödigt mjöl. Koka gnudin i 2−3 minuter eller tills den flyter upp.
8. Finhacka vitlök och lök och bryn försiktigt i stekpanna med olivolja.
9. Gå ner med den grovrivna grönkålen när löken börjar få färg och smaka upp med salt och peppar.
10. Servera gnudin på en bädd av stekt grönkål. Toppa rätten med rostade hasselnötter.