Lyxig smörgåstårta med lax & räkor

Publicerat:

Ingredienser

15–20 portioner

  • 1 st
    färdigskivat bröd för smörgåstårta, 3 skivor (ca 30x40cm)

Fyllning 1

  • 600 g
    hel, varmrökt regnbåge (400 g benfri)
  • 3 st
    salladslökar, skivade
  • 2 dl
    majonnäs
  • 1 dl
    lätt crème fraiche
  • 2 tsk
    citron, pressad

Fyllning 2

  • 6
    ägg, hårdkokta
  • 250 g
    räkor, skalade och hackade
  • 300 g
    färskost (gärna med pepparrotssmak)
  • 1 dl
    lätt crème fraiche

Garnering

  • 4 dl
    crème fraiche
  • 1 dl
    vispgrädde
  • 200 g
    kallrökt lax, skivad
  • 250 g
    räkor, skalade
  • 200 g
    kräftstjärtar i lake
  • 40 g
    svart stenbitsrom
  • 1
    ask cocktailtomater
  • 1
    citron
  • 3 dl
    persilja, finhackad
  • 1
    påse blandade salladsskott
  • 1
    kruka färsk dill

Så lagar du