Gös med midsommarsmaker

Gös med midsommarsmaker

Ingredienser

4portioner

  • 700g
    färsk gösfilé
  • 100g
    matjessill
  • 1st
    stor gul lök
  • 1knippa(or)
    dill
  • 1st
    citron
  • 100g
    brynt smör
  • 700g
    nypotatis
  • salt

Till dekoration

  • Babysallad
  • Rädisor
  • Penséer
  • Gräslöksblommor

Så lagar du

Börja med att bryna smöret genom att smälta smöret i en kastrull på medelhög värme tills smöret har blivit nötigt i doften och ljusbrunt till färgen.

Plocka dillen och spara kvistarna till potatiskoket.

Tvätta potatisen och kok den i lättsaltat vatten med rikligt av dillkvistar.

Hacka matjessill, lök, dill och filea citronen. Lägg alla ingredienser i en liten kastrull och häll i det brynta smöret. Koka upp hastigt innan servering.

Skär gösen i lämpliga portionsbitar och stek på hög värme.

Servera gösen med nykokt potatis och ett par generösa skedar av matjessillsblandningen. Garnera med sallad, rädisor, penséer och gräslöksblommor. Glad midsommar!

Dela det här receptet med dina vänner!