Gräddbakad grönkåls- och potatisgratäng

Tid:

En skål gräddbakad grönkåls och två träslevar och en liten skål grönsaker i bredvid.

Tid:

Vardagsmat! Ett recept som från början var en kylskåpsrensning men som kommit att bli en god och superenkel vardagsfavorit. Mjuk, len och rejäl vintermat som går fort att laga och som sköter sig själv i ugnen. Receptet är inskickat av Judith Alm.

Ingredienser

4 portioner

  • 1
    purjolök
  • 7-8
    grönkålsblad eller 1 stort knippe
  • 1 paket
    rökt tofu, kan bytas mot 4-6 svampar
  • 8
    potatisar, mellan stora
  • 1 paket
    grädde, växtbaserad eller vispgrädde av komjölk
  • 1
    buljongtärning
  • 1 knippa(or)
    persilja, kan uteslutas
  • efter smak
    salt

Så lagar du