Gräddbullar med tall, myskmadra och hallon

Gräddbullar med tall, myskmadra och hallon

Publicerat:

Tillagningstid:

Spännande smaker av tall och myskmadra lyfter godsakerna till nya höjder.

Ingredienser

Mandelbotten med hallon

  • 200g
    mandelmassa
  • 40g
    torkade hallon

Italiensk maräng med tall och myskmadra

  • 200g
    äggvita
  • 5g
    vinsyra (kan uteslutas)
  • 100g
    vatten
  • 250g
    socker
  • 5g
    torkade tallbar, mixade till pulver
  • 5g
    torkad myskmadra, mixad till pulver

Så lagar du

Mandelbottnar

1. Mixa ihop mandelmassan med hallonen till en slät deg och kavla ut cirka 3 mm tjockt mellan två bakplåtspapper.

2. Stansa ut cirklar i stora som femkronor.

Italiensk maräng med tall och myskmadra

1. Placera äggvita och vinsyra i en skål och vispa med elvisp till ett fast skum.

2. Under tiden, koka vatten och socker till 120 grader i en kastrull.

3. Häll sockerlagen över marängen medan du fortsätter vispa. Vispa tills den är strax över rumstemperatur. Rör ner tall och myskmadra.

4. Fyll upp i en spritspåse och spritsa på mandelbottnen. Doppa sedan i tempererad choklad.

Dela det här receptet med dina vänner!