Gräddiga bönor med bakat äpple
Publicerat:
2020-08-26Tillagningstid:
Höstens enklaste böngarnityr som verkligen lyfter en måltid om den får ackompanjeras av ett kycklinglår eller en grillad lite fetare fisk.
Ingredienser
4portioner
- 100gvaxbönor
- 100ggröna bönor (skärbönor eller haricots verts)
- 100gsockerärtor
- 2ströda äpplen
Gräddvinägrett
- 1dlvispgrädde
- 1mskgrovkornig senap
- 1tskvinäger
- salt och peppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 250 grader och grill.
2. Rensa igenom bönorna och dela dem. Skär av eventuella kvistar.
3. Skär äpplet i mindre klyftor och baka i ugnen i ca 10 minuter.
4. Blanda grädde, senap och vinäger. Smaka upp med salt och peppar.
5. Ånga bönorna under lock tills de är mjuka men fortsatt spänstiga, ca 3-4 minuter. Lyft upp och låt svalna något.
6. Blanda bönor och äpple och dressa med gräddvinägretten.
Tips
Bönorna kan ångas över kokande vatten på spisen i en trådsil under lock alternativt kokas med extremt lite vatten i botten på en kastrull.