Gräddiga bönor med bakat äpple

Gräddiga bönor med bakat äpple.

Publicerat:

Tillagningstid:

Höstens enklaste böngarnityr som verkligen lyfter en måltid om den får ackompanjeras av ett kycklinglår eller en grillad lite fetare fisk.

Ingredienser

4portioner

  • 100g
    vaxbönor
  • 100g
    gröna bönor (skärbönor eller haricots verts)
  • 100g
    sockerärtor
  • 2st
    röda äpplen

Gräddvinägrett

  • 1dl
    vispgrädde
  • 1msk
    grovkornig senap
  • 1tsk
    vinäger
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 250 grader och grill.

2. Rensa igenom bönorna och dela dem. Skär av eventuella kvistar.

3. Skär äpplet i mindre klyftor och baka i ugnen i ca 10 minuter.

4. Blanda grädde, senap och vinäger. Smaka upp med salt och peppar.

5. Ånga bönorna under lock tills de är mjuka men fortsatt spänstiga, ca 3-4 minuter. Lyft upp och låt svalna något.

6. Blanda bönor och äpple och dressa med gräddvinägretten.

Tips

Bönorna kan ångas över kokande vatten på spisen i en trådsil under lock alternativt kokas med extremt lite vatten i botten på en kastrull.

Dela det här receptet med dina vänner!