Gräddkokt vitkål med rökt sidfläsk med grillad lax

Gräddkokt vitkål med rökt sidfläsk med grillad lax

Ingredienser

4portioner

  • 4bit(ar)
    lax
  • 400g
    vitkål
  • 150 g
    rökt sidfläsk
  • 2dl
    grädde
  • 3msk
    smör
  • 1kruk(or)
    romansallad
  • olivolja
  • salt
  • nymalen vitpeppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Skär fläsket i mindre bitar. Stek i torr panna tills fläsket fått en gyllenbrun yta, lägg upp på hushållspapper. Håll varmt.

3. Strimla kålen, fräs den i stekpanna med smöret utan att ta färg i ca 2 minuter. Sänk temperaturen på spisen till medelvärmen. Slå på grädde, sätt på locket och koka tills dess kålen är mjuk samt att grädden blivit krämig. Detta tar ca 8-10 min. Rör om då och då.

4. Grilla eller stek laxen, ställ in i ugn. Laxen ska ha en kärntemperatur på 42 grader, detta tar ca 8-10 min.

5. Plocka och skälj salladen, blanda med olivolja. Salta.

Servering

1. Lägg salladen på tallriken. Placera vitkålen uppe på salladen, strö över fläsket.

2. Lägg laxen uppe på, lite på sidan. Servera gärna en grönsallad till.

Dela det här receptet med dina vänner!