Granola

Granola

Publicerat:

Tillagningstid:

Gott och knaprigt till frukosten! Blir cirka 1,5 liter färdig granola.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 1 ½ dl
    sötmandel
  • 1dl
    pekannötter
  • 8dl
    havregryn
  • 1dl
    pumpakärnor
  • 1dl
    kokosflingor
  • 1 msk
    malen kanel
  • ½msk
    malen ingefära
  • ½msk
    stött kardemumma
  • 2msk
    råsocker
  • 1 ½dl
    god äppeljuice
  • ½dl
    solrosolja

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 C. Hacka nötterna grovt och blanda dem med alla gryn och frön i en stor bunke. Tillsätt sockret och rör om.

2. Blanda äppeljuice och solrosolja och häll det i bunken. Blanda granolan med händerna och krama in all vätska ordentligt.

3. Bred ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 25–30 minuter. Ta ut plåten och rör om då och då så att granolan inte blir bränd.

4. Låt granolan svalna innan du häller upp i en lufttät glasburk. Servera med turkisk yoghurt, bär och honung.

Dela det här receptet med dina vänner!