Granola
Tillagningstid:
Publicerat:
2013-04-17Tillagningstid:
Gott och knaprigt till frukosten! Blir cirka 1,5 liter färdig granola.
Ingredienser
8–10 portioner
- 1 ½ dlsötmandel
- 1 dlpekannötter
- 8 dlhavregryn
- 1 dlpumpakärnor
- 1 dlkokosflingor
- 1 mskmalen kanel
- ½ mskmalen ingefära
- ½ mskstött kardemumma
- 2 mskråsocker
- 1 ½ dlgod äppeljuice
- ½ dlsolrosolja
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 C. Hacka nötterna grovt och blanda dem med alla gryn och frön i en stor bunke. Tillsätt sockret och rör om.
2. Blanda äppeljuice och solrosolja och häll det i bunken. Blanda granolan med händerna och krama in all vätska ordentligt.
3. Bred ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 25–30 minuter. Ta ut plåten och rör om då och då så att granolan inte blir bränd.
4. Låt granolan svalna innan du häller upp i en lufttät glasburk. Servera med turkisk yoghurt, bär och honung.