Gratäng på fläskbog, päron och rotselleri

Gratäng på fläskbog, päron och rotselleri

Publicerat:

Tillagningstid:

Mustig gratäng med stor bredd på smakerna.

Ingredienser

Huvudingredienser

  • fläskbog
  • rotselleri
  • päron

Övriga ingredienser

  • gul lök
  • vitlök
  • salt och peppar
  • färsk timjan
  • smör
  • buljong
  • hackade selleriblad

Så lagar du

1. Skiva och stek löken i smör och salt. När löken är mjuk, tillsätt skivad vitlök och timjan. Tillsätt tillagad fläskbog och peppra.

2. Skala och skiva rotselleri, potatis och päron i mandolin till jämna tunna skivor. Lägg ut skivorna i lager i en ugnsform. Varva med köttblandningen. Peppra då och då mellan lagren. Tillsätt hackade selleriblad.

3. Häll över lagom mängd buljong över gratängen och toppa med några smörklickar. Tillaga i ugnen i ca 1 timme och 15 minuter på 180 grader.

Dela det här receptet med dina vänner!