Gratinerad älgchili

Tillagningstid:

Gratinerad älgchili.

Publicerat:

Tillagningstid:

Värmande älgchili med färskost-täcke gör susen i slalombacken. Jag brukar göra ett gäng dosor med älgchili och ost som jag fryser in. Då är det enkelt att ta med på utflykten och du har dessutom en frysklamp i ryggsäcken.

Ingredienser

3–4 portioner

  • 400 g
    älgfärs (eller annan valfri färs)
  • 1 dl
    vatten
  • 1 msk
    kalvfond
  • 50 g
    taco spice mix
  • 1 tsk
    anchochilipulver
  • 1 burk(ar)
    bönor i tomatsås
  • ½ st
    lök
  • 50 g
    ost, riven
  • 150 g
    färskost
  • 1 msk
    smör, smält
  • salt och peppar

Så lagar du