Gratinerad älgchili

Gratinerad älgchili.

Publicerat:

Tillagningstid:

Värmande älgchili med färskost-täcke gör susen i slalombacken. Jag brukar göra ett gäng dosor med älgchili och ost som jag fryser in. Då är det enkelt att ta med på utflykten och du har dessutom en frysklamp i ryggsäcken.

Ingredienser

3 - 4portioner

  • 400g
    älgfärs (eller annan valfri färs)
  • 1dl
    vatten
  • 1msk
    kalvfond
  • 50g
    taco spice mix
  • 1tsk
    anchochilipulver
  • 1burk(ar)
    bönor i tomatsås
  • ½st
    lök
  • 50g
    ost, riven
  • 150g
    färskost
  • 1msk
    smör, smält
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Fräs löken och köttfärsen i smör.

2. Salta, peppra och krydda. Tillsätt vatten, buljong och låt koka ihop.

3. Blanda ner bönorna och lägg upp i matdosan.

4. Klicka över färskosten och den rivna osten och stäng locket. Hit kan du förbereda.

5. Lägg burken i glöden eller på grillgaller i ca 20 minuter.

6. Servera med briochebröd som du snabbt värmer på glöden. Doppa brödet i älgchilin och njut.

Tips

Tänk på att inte låta värmen bli för hög när du tillreder älgchilin.

När du grillar kan du lägga glöd på locket, så att du få en jämn temperatur i dosan.

Dela det här receptet med dina vänner!