Gratinerad getost med havtornshonung

Gratinerad getost med havtornshonung.

Publicerat:

Tillagningstid:

Mycket enkel att tillaga, men alltid lika uppskattad. I vanliga fall lägger man osten på bröd, men jag lägger den på äpple för att smakerna lyfts fram ännu bättre när äpplets syra möter ostens krämighet.

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    fasta äpplen
  • 200g
    getost, vit
  • 1dl
    valnötter
  • 4msk
    havtorn
  • 4msk
    honung

Till servering

  • blandad sallad
  • olivolja eller valnötsolja
  • äppelcidervinäger och bröd

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 250 grader grill.

2. Skiva getosten och rosta nötterna gyllene i torr stekpanna.

3. Blanda 2 msk havtorn med honung.

4. Skiva äpplen i 4 skivor, ca 2 cm tjocka. Lägg osten på och gratinera tills den fått vacker färg. Du kan även använda en brännare.

5. Lägg upp på tallrik, ringla honung över, strö på några färska havtorn och nötter.

6. Blanda sallad, lite olja och vinäger, lägg vackert på tallriken och servera med varmt bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!