Gratinerad kyckling i krämig sås

Tillagningstid:

Gratinerad kyckling i krämig sås.

Publicerat:

Tillagningstid:

Krämig kyckling som lagar sig själv i ugnen. Riktigt bra mat att förbereda och tex ta med till stugan. Jag serverar den gärna med en enkel sallad på färsk spenat, cocktailtomater och röd lök, men även ris, rostade rotfrukter eller potatisstomp är supergott till.

Ingredienser

4 portioner

  • 700 g
    kycklingbröstfilé
  • 1 dl
    cider eller vitt vin

Sås

  • 2 dl
    crème fraiche
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 100 g
    Västerbottensost, riven
  • 1 dl
    soltorkade tomater, strimlade
  • 2 tsk
    fransk senap
  • 3 msk
    gräslök, hackad

Tillbehör/topping

  • grönsaker som färsk spenat, ris, linser eller bulgur

Så lagar du