Gratinerad löksoppa

Tillagningstid:

Gratinerad löksoppa.

Publicerat:

Tillagningstid:

Så mycket smak för pengarna! En löksoppa som fått puttra ett tag på spisen har en stor, djup smak och blir extra lyxig med bröd och ost på toppen, även om det är gårdagens bröd och sista skalken på frukost-osten. En riktig vardagsräddare, helt enkelt!

Ingredienser

4 portioner

  • 600 g
    gul och röd lök
  • 50 g
    smör
  • 2 dl
    vitt vin
  • 8 dl
    mörk oxbuljong
  • 1
    lagerblad
  • ½ tsk
    torkad timjan eller 1 msk färsk
  • 1 msk
    äppelcidervinäger
  • några varv med svartpepparkvarnen
  • 4 skiva(or)
    dagsgammalt surdegsbröd
  • 50 g
    riven gruyère, comté eller annan god smakrik ost

Så lagar du