Gravad äggula och avokado på surdegsbröd

Gravad äggula och avokado på surdegsbröd

Publicerat:

Tillagningstid:

Gravad äggula är en smaksättare av rang, bombad med umami! Funkar till nästan allt: på en pasta, till sallad, soppa, fisk eller en köttbit. Eller som här på en skiva surdegsbröd med avokado.

Ingredienser

4portioner

Gravad äggula

  • 6
    äggulor
  • 1dl
    rörsocker
  • 1dl
    socker
  • 2dl
    salt
  • 2st
    avokado, mogna
  • 8skiva(or)
    surdegsbröd, tunna
  • 1msk
    olivolja
  • gravad äggula, tunt skivad
  • 1dl
    färska hackade räkor, till garnering

Så lagar du

1. Blanda socker och salt. Placera halva blandningen i en form. Gör små gropar med ett ägg i saltet.

2. Placera äggulorna i groparna och lägg över resten av gravningsblandningen. Täck sedan med plastfolie och förvara i kylskåpet i fyra dagar.

3. Sätt ugnen på 71°C. Borsta försiktigt av överflödigt salt. Skölj gulorna med kallt vatten och torka försiktigt.

4. Lägg gulorna på en bit bakplåtspapper på ett ugnsgaller och torka mitt i ugnen. Låt torka ca 2-3 timmar, tills de är helt torra.

Montering

1. Dela och kärna ur avokadon. Skiva eller hacka den fint.

2. Rosta surdegsbröd skivorna i en stekpanna med olja.

3. Fördela avokado på brödet och garnera med hackade räkor och gravad äggula som du skivat eller rivt.

Dela det här receptet med dina vänner!