Gravad lax med yuzu

Gravad lax med yuzu, ingefära och chili.

Publicerat:

Tillagningstid:

Yuzu är en japansk citrus med en pigg smak någonstans mellan grapefrukt och mandarin. Den gör sig alldeles utmärkt till lax blir en ny favorit på julbordet! Om du vill kan du ersätta med apelsin, lime eller grapefrukt.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 500g
    laxsida
  • 1 ½msk
    salt
  • 1 ½msk
    socker
  • ½tsk
    chiliflakes
  • 2cm
    riven ingefära
  • 2-3msk
    yuzujuice

Till servering

  • avokado i tärningar
  • fina blad av tat soi på kruka
  • 2msk
    rostade sesamfrön

Så lagar du

1. Dela laxsidan i två delar. Blanda salt, socker och chiliflakes och strö över laxköttet och gnugga in det. Riv över ingefära och droppa över yuzu.

2. Lägg laxsidorna mot varandra med skinnet utåt. Lägg i en plastpåse och lägg in i kylskåpet i två dygn.

3. Skär laxen i tunna skivor och garnera med avokadotärningar, tat soi och rostade sesamfrön.

Dela det här receptet med dina vänner!