Gravad laxcheesecake med färskost, dill och pepparrot

Gravad laxcheesecake med färskost, dill och pepparrot.

Publicerat:

Tillagningstid:

En krämig ostkaka blir ett härligt alternativ till fiskbordet. De traditionella rätterna kommer faktiskt mer till sin rätt i kontrast med den friska smaken av den här välbalanserade nykomlingen.

Ingredienser

8portioner

  • 4dl
    naturell färskost
  • 4dl
    crème fraiche
  • 200g
    gravad lax, hel bit
  • 1knippa(or)
    dill, finskuren
  • ½dl
    gräslök, finskuren
  • 3msk
    pepparrot, riven
  • 6
    gelatinblad
  • 5skiva(or)
    kavring
  • 100g
    brynt smör
  • 1
    nypa salt
  • 1
    nypa svartpeppar

Så lagar du

1. Mixa kavring med brynt smör och tryck ut i en terrinform. Tärna laxen.

2. Värm upp 1 dl creme fraiche och rör ut de blötlagda gelatinbladen.

3. Blanda övrig creme fraiche, färskost, örter, pepparrot och lax.

4. Tillsätt den varma creme fraichen och smaka av med salt och peppar.

5. Häll färskostsmeten i terrinen och låt stelna i kylen 2 timmar.

Dela det här receptet med dina vänner!