Gravad älgfilé

Tid:

Gravad och lättrökt älgfilé med ädelost, hjortronsås och örtskott.

Tid:

Otroligt smakrik, gravad älgfilé som här serveras som en förrätt med min hjortron- och kakaosås, smulad ädelost och ärtskott.

Ingredienser

4 portioner

Till gravningen

  • 150-200 g
    älgfilé
  • 2 msk
    salt
  • 1 ½ msk
    socker

Hjortron- och kakaosås

  • 200-250 g
    hjortron
  • 1 msk
    kakaopulver, gärna 70%
  • 1 tsk
    chiliflakes
  • 1-2 msk
    ättika
  • 1 msk
    vaniljsocker
  • 1 tsk
    salt
  • 10 g
    socker
  • 1 tsk
    chipotle

Till servering

  • 2 msk
    wasabipulver och sesamfrön (1 msk av varje)
  • 50 g
    blandade skott, t ex ärtskott
  • 100 g
    ädelost
  • 1 msk
    creme di balsamico

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg