Gravad strömming i citrusvinägrett

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

En gravad strömming är frisk och syrlig och blir ett fint avbrott till julens lite feta smaker. Här är den serverad i en pigg vinägrett och påminner en lite om den spanska semesterklassikern Boqerones.

Ingredienser

4–6 portioner

Gravad strömming

  • 500 g
    strömming
  • 5 dl
    vatten
  • 1 dl
    ättiksprit (12%)
  • 1 msk
    salt

Citrusvinägrett

  • 1 dl
    olivolja (extra virgine)
  • 1 st
    citron, det finrivna skalet
  • 1 st
    lime, det finrivna skalet
  • 2 msk
    citronsaft
  • 1-2 tsk
    flingsalt
  • nymald svartpeppar
  • 1 kruk(or)
    dill, finhackad
  • 1 kruk(or)
    gräslök, finhackad

Tillbehör

  • 2 dl
    smetana

Så lagar du