Gravad strömming i senapsdressing

Gravad strömming i senapsdressing.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Gravad strömming är ett perfekt utgångsläge för en rad olika inläggningar. Den mest klassiska är kanske löjromsinläggning. Här är strömming inlagd med senap. Perfekt på en knäckemacka som tilltugg till glögg eller på julbordet.

Ingredienser

4 - 6portioner

Gravad strömming

  • 500g
    strömming
  • 5dl
    vatten
  • 1dl
    ättikssprit (12 %)
  • 1msk
    salt

Senapsdressing

  • 2dl
    créme fraiche
  • 1dl
    majonnäs
  • 1msk
    flytande honung
  • 2tsk
    dijonsenap
  • 3msk
    sötstark senap, t ex Västerviks-senap
  • ½kruk(or)
    dill, finhackad

Så lagar du

Dag 1

1. Dra skinnet från strömmingarna. Skölj i kallt vatten.

2. Blanda vatten, ättika och salt i en bunke och lägg i den avrunna strömmingen. Vänd om och låt stå över natten eller minst 6 timmar – köttet ska vara vitt.

Dag 2

Blanda alla ingredienser till dressingen. Låt strömmingen rinna av ordentligt och vänd ner den i dressingen innan servering.

Dela det här receptet med dina vänner!