Gravad strömming i senapsdressing
Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Publicerat:
2020-11-27Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Gravad strömming är ett perfekt utgångsläge för en rad olika inläggningar. Den mest klassiska är kanske löjromsinläggning. Här är strömming inlagd med senap. Perfekt på en knäckemacka som tilltugg till glögg eller på julbordet.
Ingredienser
4–6 portioner
Gravad strömming
- 500 gströmming
- 5 dlvatten
- 1 dlättikssprit (12 %)
- 1 msksalt
Senapsdressing
- 2 dlcréme fraiche
- 1 dlmajonnäs
- 1 mskflytande honung
- 2 tskdijonsenap
- 3 msksötstark senap, t ex Västerviks-senap
- ½ kruk(or)dill, finhackad
Så lagar du
Dag 1
1. Dra skinnet från strömmingarna. Skölj i kallt vatten.
2. Blanda vatten, ättika och salt i en bunke och lägg i den avrunna strömmingen. Vänd om och låt stå över natten eller minst 6 timmar – köttet ska vara vitt.
Dag 2
Blanda alla ingredienser till dressingen. Låt strömmingen rinna av ordentligt och vänd ner den i dressingen innan servering.