Gravad strömming med löjrom

Gravad strömming med löjrom.

Publicerat:

Tillagningstid:

Strömming har en lätthet jämfört med sill som gör den idealisk ihop med löjrom. Två goda ting helt enkelt. Servera som en tapas i glas eller på ett buffébord.

Ingredienser

10portioner

  • 600g
    strömmingsfilé

Lag

  • ½dl
    ren ättika (24%)
  • 5dl
    vatten
  • 1msk
    salt

Örtsås

  • ca ½dl
    majonnäs
  • ½dl
    finhackad persilja
  • ½dl
    finhackad gräslök
  • skal från 1 citron
  • 3-4msk
    löjrom
  • svartpeppar

Så lagar du

1. Skölj strömmingsfiléerna och klipp bort ryggfenan.

2. Blanda ingredienserna till ättikslagen och lägg filéerna i lagen. Låt stå över natten i kylskåpet. Fisken ska kännas vit och fast rakt igenom när den är klar.

3. Blanda ner finhackad persilja, gräslök och citronskal i majonnäs. Vänd ner löjrom.

4. Låt strömmingen rinna av. Blanda den med såsen strax före serveringen. Smaka av med salt och svartpeppar.

Dela det här receptet med dina vänner!