Gravad strömming med löjrom
Publicerat:
2017-12-20Tillagningstid:
Strömming har en lätthet jämfört med sill som gör den idealisk ihop med löjrom. Två goda ting helt enkelt. Servera som en tapas i glas eller på ett buffébord.
Ingredienser
10portioner
- 600gströmmingsfilé
Lag
- ½dlren ättika (24%)
- 5dlvatten
- 1msksalt
Örtsås
- ca ½dlmajonnäs
- ½dlfinhackad persilja
- ½dlfinhackad gräslök
- skal från 1 citron
- 3-4msklöjrom
- svartpeppar
Så lagar du
1. Skölj strömmingsfiléerna och klipp bort ryggfenan.
2. Blanda ingredienserna till ättikslagen och lägg filéerna i lagen. Låt stå över natten i kylskåpet. Fisken ska kännas vit och fast rakt igenom när den är klar.
3. Blanda ner finhackad persilja, gräslök och citronskal i majonnäs. Vänd ner löjrom.
4. Låt strömmingen rinna av. Blanda den med såsen strax före serveringen. Smaka av med salt och svartpeppar.