Gravat reninnanlår med lakrits

Gravat reninnanlår med lakrits.

Publicerat:

Tillagningstid:

Får du inte tag på ren så funkar det lika bra med hjort eller oxfilé. Ett tips är att frysa köttet i någon timme innan du skall servera det, då det blir enklare att skära upp.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 350g
    reninnanlår
  • ½dl
    hårda lakritsgodisar, krossade
  • 1tsk
    anispulver
  • 1tsk
    fänkålsfrön
  • ½tsk
    muscovadosocker
  • ½dl
    rocksalt

Så lagar du

1. Blanda samtliga ingredienser, utom renköttet, gärna i en mixer.

2. Skär köttet i tunna skivor och rubba in med blandningen.

3. Lägg köttet i en påse och knyt igen. Låt ligga i minst 24 timmar, men gärna två dygn.

4. Servera med t ex lakrits- och hjortronsås.

Dela det här receptet med dina vänner!