Grekisk allt-i-ett-kyckling

Tid:

Ugnsplåt med kyckling, tomater, gröna blad och små tomater.

Tid:

Allt i en form, utan att ge det minsta avkall på smak. Under tiden maten lagas hinner du både göra en god dressing och duka.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 kg
    potatis, med skal
  • 700 g
    styckad benfri kyckling, t ex kycklingbröst, gärna med skinn (färsk eller tinad)
  • 700 g
    valfria grönsaker, t ex sparris, gröna bönor, broccoli (färsk eller fryst)
  • 1 paket
    små kvisttomater
  • 1 dl
    kalamataoliver
  • 1
    röd lök, skivad
  • 1 påse(ar)
    bladspenat eller rucola
  • 150 g
    fetaost
  • örtsalt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • smör/olja till stekning
  • balsamico

Till servering

  • tsatsiki

Så lagar du