Grekisk allt-i-ett-kyckling

Ugnsplåt med kyckling, tomater, gröna blad och små tomater.

Publicerat:

Tillagningstid:

Allt i en form, utan att ge det minsta avkall på smak. Under tiden maten lagas hinner du både göra en god dressing och duka.

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    potatis, med skal
  • 700g
    styckad benfri kyckling, t ex kycklingbröst, gärna med skinn (färsk eller tinad)
  • 700g
    valfria grönsaker, t ex sparris, gröna bönor, broccoli (färsk eller fryst)
  • 1paket
    små kvisttomater
  • 1dl
    kalamataoliver
  • 1
    röd lök, skivad
  • 1påse(ar)
    bladspenat eller rucola
  • 150g
    fetaost
  • örtsalt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • smör/olja till stekning
  • balsamico

Till servering

  • tsatsiki

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisen i tunna skivor. Jag brukar välja ekologisk potatis och inte skala den innan, men det väljer du.

2. Lägg bakpapper i en stor långpanna, lägg i potatisen. Krydda med örtsalt, peppar och vitlök, ringla på olja eller lägg i smörklickar, rör om.

3. Lägg kycklingbitarna i långpannan, krydda.

4. Grädda mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt.

5. Efter ca 20 minuter, lägg i grönsakerna som behöver tillagas, oliver och tomater.

6. Ta ut formen, vänd ner resterande grönsaker (lök och spenat) och smula över ost.

7. Servera rätten som den är, med en god sås/dressing eller vitlökssmör och varmt bröd.

Tips

Blanda ner en burk stora vita bönor efter gräddningen, så räcker rätten till ännu fler.

Dela det här receptet med dina vänner!