Grekisk bondomelett

Omeletten är toppad med en liten sallad med tomat,rödlök , oliver och plockad persilja.

Publicerat:

Tillagningstid:

Omelett är billig och bekväm mat som är lätt att variera. Med några enkla knep kan kan man undvika att omeletten blir stabbig.

Ingredienser

4portioner

  • 4
    ägg
  • ½dl
    mjölk
  • 3-4
    potatisar, medelstora
  • 1st
    gul lök
  • 150g
    halloumi
  • 150g
    mangold eller spenat
  • ½dl
    kalamataoliver
  • 1st
    rödlök
  • 1ask(ar)
    cocktailtomat
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 1knippa(or)
    bladpersilja

Så lagar du

1. Dela ner potatis och börja steka den gyllene, gå ner med tärnad halloumi och strimlad lök och stek så allt får färg, avsluta med att vänd ner mangolden.

2. Vispa upp ägget med mjölken och häll äggblandningen över.

3. Stek den på medelsvag värme så att den börjar sätta sig men avsluta med en stund i ugnen på 175 grader ca 10min. Då blir omeletten luftigare.

Tips

1. Stek omeletten på medel- eller svag värme. Annars koagulerar ägget för snabbt.

2. För att få en krämigare omelett kan du snabbt sila äggen. Då får du bort hinnorna som finns i ägget. Det här ger ett slätare slutresultat

3. Om du skall göra en bondomelett, se till att du har fyllningen färdig innan du sätter igång med stekningen.

4. Använd inte “våta” ingredienser i en bondomelett tex tomat. Då blir den vattnig

5. Stek bondomeletten på medelsvag värme men avsluta med att sätta den i ugnen då blir den luftigare.

6. Istället för att fylla omeletten med ost, kan du hyvla osten i en smörad panna innan stekning. Då får du en krispigare omelett.

Dela det här receptet med dina vänner!