Grekisk citronkyckling allt-i-ett

Grekisk citronkyckling allt-i-ett.

Publicerat:

Tillagningstid:

Minimal arbetsinsats och maximal smak. Här får ugnen göra jobbet medan du dukar och njuter av doften!

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    urbenad kyckling i bitar

Marinad

  • 3msk
    olivolja
  • 3klyfta(or)
    vitlök, rivna
  • 2tsk
    sambal oelek
  • 2kvist(ar)
    rosmarin och timjan
  • 1
    ekologisk citron, tvättad och skivad

Grytan

  • 1
    gul lök, hackad
  • 1 pyttelitennypa(or)
    saffran
  • 3dl
    basmatiris, sköljt i kallt vatten
  • 2dl
    vitt vin
  • 4dl
    vatten
  • 1tsk
    salt
  • 1dl
    svarta urkärnade kalamataoliver
  • 500g
    blandade grönsaker i små bitar tex grönkål, broccoli, ärtor, grönsaksris (frysta eller färska)

Till servering

  • 100g
    fetaost
  • 1dl
    granatäpplekärnor

Så lagar du

1. Massera in marinaden i kycklingen, låt den gärna marinera några timmar eller över natten i kylen.

2. Sätt ugnen på 200 grader vanlig värme, 175 grader varmluft.

3. Bryn kycklingen i en ugnsfast gryta (välj en som har lock). Tillsätt lök, fräs någon minut, tillsätt saffran och ris.

4. Rör ner vin, vatten och salt. Jag brukar även låta citronskivorna och oliverna koka med.

5. Grädda 20 minuter med lock, testa att riset och kycklingen är färdig mot slutet eftersom tiden kan variera med olika ugnar.

6. Rör ner grönsakerna mot slutet.

7. Toppa med fetaost och granatäpple innan servering.

Dela det här receptet med dina vänner!