Gremolata till pasta

Gremolata till pasta

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    citroner
  • 0,5tsk
    socker
  • 1st
    schalottenlök
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • salt
  • svartpeppar från kvarn
  • 1knippa(or)
    bladpersilja
  • 1dl
    olivolja

Så lagar du

Skrubba citronerna i ljummet vatten. Riv dem fint på svärmor, den grova sidan av rivjärnet. Förväll citronskalen snabbt i kokande vatten. Stöt dem sedan med sockret i en mortel tills oljorna i citronskalen frigörs.

Finhacka schalottenlöken och vitlöken och blanda med citronskalen. Rör i sockret, salta och peppra. Rör ner 1 dl fint skuren persilja och tillsätt olivolja så att det täcker blandningen. Låt dra i några minuter före användning.

Pris 33,40 (2006)

<b>Om gremolata</b>

Gremolata är ett klassiskt tillbehör till den italienska rätten ossobuco, en gryta med kalvlägg. Då används inte olja men här blir citron, vitlök och persilja tillsammans med en god olivolja en fräsch och enkel pastasås.

Dela det här receptet med dina vänner!