Grillad älgryggbiff, älgrostbiff och älgentrecote

Tillagningstid:

Grillad älgrostbiff med glödbakade rotsaker och lingonketchup.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett riktigt saftigt älgkött får du om du lägger det i en marinad med fil, gärna 24 timmar innan du börjar grilla. Servera med glödbakade rotsaker och rökt lingonketchup.

Ingredienser

4 portioner

  • 500-600 g
    älgkött (ryggbiff, rostbiff eller entrecote)
  • 100 g
    smör till pensling
  • salt och peppar

Marinad

  • 2 dl
    fil
  • 1 knippa(or)
    timjan
  • 1 knippa(or)
    rosmarin
  • 2 msk
    salt

Grillade rotsaker

  • 1
    mindre rotselleri
  • 2-4
    palsternackor
  • 5-8
    stora mandelpotatisar

Så lagar du