Grillad bläckfisk

Bläckfisk på tallrik

Publicerat:

En riktig hit på sommarkalaset är att lägga goda bläckfiskarmar på grillen! Festligt och väldigt gott.

Ingredienser

8portioner

  • 1kg
    vitvinsbrässerad bläckfisk
  • 4–5msk
    fin olivolja
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1st
    färsk röd chili
  • 1dl
    finhackade örter som bladpersilja, basilika och mynta
  • 1st
    citron, skalet och saften
  • flingsalt och persilja

Så lagar du

1. Tillred bäckfisken enligt receptet på vitvinsbrässerad bläckfisk. Skär den i mindre bitar när den svalnat.

2. Hacka vitlök, chili och örter. Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen i en skål.

​3. Grilla bläckfisken snabbt i en het och torr grillpanna eller på grillen. Häll över dressingen och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!