Grillad brysselkål

En tallrik med grillad brysselkål, björnbär och färsk oregano.

Publicerat:

Tillagningstid:

Att grilla spetskål kan vi ju nu och grillspett har vi gjort många gånger. Men om du kombinerar de båda och trär de små underbara rosenknoppsliknande brysselkålen på spett och sedan kröner det med färska umamistinna björnbär och en parmesankräm får du en ny, sagolik upplevelse!

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    färsk brysselkål, lätt förkokt
  • 1msk
    olivolja
  • 1tsk
    salt
  • dl
    björnbär
  • dl
    grekisk yoghurt
  • 1msk
    timjan
  • 1dl
    parmesan (finriven)
  • 4st
    grillspett, blötlagda. Har du grova rosmarinkvistar är det ju finfint att använda!

Så lagar du

1. Trä kålen på 4 spett och olja och salta lätt. Lägg dem på grillen och låt dem på rejält med yta. När de blir precis grillade så de nästan är brända får du maximal umamiutveckling.

2. Rör samman yoghurten med timjan och parmesan till en kräm.

3. Lägg upp kålen på ett fat, varva med björnbär och ringla över krämen.

Dela det här receptet med dina vänner!