Grillad entrecote med Niklas Waldorfsallad

Grillad entrecote med Niklas Waldorfsallad

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 1
    bunt stjälkselleri
  • 1
    päron
  • 1
    äggula
  • 0,5msk
    dijonsenap
  • 2tsk
    rödvinsvinäger
  • 4msk
    matolja
  • ruccolasallat
  • 1dl
    grönmögelost
  • 1dl
    valnötter
  • salt och peppar
  • 4skiva(or)
    entrecote
  • salt och peppar
  • olja till stekning

Så lagar du

Skala och skiva sellerin och päronet tunt. Lägg äggulan och senapen i en skål och vispa sakta ner oljan och vinägern så att du får en majonnäs. Vänd sedan ner selleri och päron och lägg upp på fat. Fördela ruccola över fatet och toppa med smulad ost och grovhackade valnötter. Avsluta med salt och peppar.

Salta och peppra köttet. Stek skivorna i medelvarm panna - inte för varm! Använd gärna en grillpanna för snyggast och godast resultat. Om köttskivorna är ca 2 cm tjocka steks de i 10 minuter på var sida i en grillpanna. Stek kortare tid i en vanlig stekpanna. Lägg det färdigstekta köttet ovanpå salladen.

Pris 186,90 kr varav köttet 140 kr (2006)

Dela det här receptet med dina vänner!