Grillad fisk- och skaldjurskorv med smak av ingefära

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4 portioner
- 5meter fjälster av får
- 600 gvitfisk
- 100 gkokta musslor
- 100 gräkor
- 10 gdill
- 1 dlrisvinäger
- 1 dlmusselfond
- 2 tskriven ingefära
- 1 tskgurkmeja
- 2 tsksalt
Så lagar du
1. Mixa alla ingredienser (förutom fjälstret) i en matberedare i ca 2 minuter tills färsen har en slät konsistens.
2. Spola fjälstret i kallt vatten samt kontrollera att det inte är hål, ta ett korvhorn i en spritspåse, fyll upp spritspåsen med fiskfärs.
3. Trä på fjälstret på korvhornet och slå en knut, pressa ut fiskfärsen till lagom stor korv, avsluta med en knut på fjälstret. Upprepas tills färsen är slut.
4. Koka korven i saltat vatten i ca 2 minuter, lyft upp och låt korven kallna i kylskåp, gärna över natten. Lägg sedan på grillen.