Grillad flankstek med vattenmelon och fetaostsallad

Freddes kök

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    flankstek
  • 1msk
    flingsalt
  • 1tsk
    nymalen svartpeppar

Vattenmelonsallad

  • 1kg
    vattenmelon
  • 1
    liten gurka, skalad
  • 150g
    fetaost, grovt smulad
  • 70g
    machésallad
  • ½
    rödlök, tunt skivad
  • ½
    citron, pressad saft
  • ½dl
    olivolja
  • 1tsk
    flingsalt
  • ½tsk
    nymalen svartpeppar

Så lagar du

  1. Salta och peppra köttet runt om.
  2. Bryn köttet i smör i en stekpanna tills alla sidorna har fått färg.
  3. Lägg över köttet i en ugnsform, stick in en termometer och ställ i ugnen på ca 200 grader tills köttet fått en innertemperatur på ca 60 grader.
  4. Förbered salladen under tiden köttet är i ugnen.
  5. Ta ut köttet och låt det vila en stund innan du skär upp det, tvärs över fibrerna.
  6. Servera med melonsalladen och bearnaisesås.

Dela det här receptet med dina vänner!