Grillad gris med tysk potatissallad

Grillad gris med tysk potatissallad

Publicerat:

Tillagningstid:

Helgrillad gris går också att laga i stor ugn eller kebabmaskin.

Ingredienser

4portioner

Helgrillad gris

  • 1st
    gris, hel
  • sötsur sås
  • vitlök
  • chilipeppar
  • olja
  • salt

Potatissallad

  • 700g
    kokt kall potatis, i mindre bitar
  • 1burk(ar)
    smörgåsgurka, skuren i små bitar (ca 100 g avrunnen gurka)
  • ½dl
    majonnäs
  • ½dl
    grovhackad bladpersilja
  • 4st
    ägg, kokta, i mindre bitar
  • 1st
    rödlök, mellanstor, hackad
  • 1st
    äpple, rött

Till servering

  • bröd
  • ost

Så lagar du

1. Marinera grisen med sötsur sås, vitlök, chilipeppar, olja.

2. Grilla på spett i 7 timmar. Sen stekes grisen i förväg men då måste man ha stor ugn eller kebab maskin. Annars kan man grilla den i ca 7 timmar.

3. Blanda alla ingredienser och rör om väl. Rör gärna ihop den dagen innan potatissalladen ska serveras. Då blir den extra smakrik och god.

4. Servera grillad gris med potatissallad, bröd och ost.

Dela det här receptet med dina vänner!