Grillad hjärtsallad med brynt hasselsmör och gorgonzola

Grillad hjärtsallad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Att grilla sallad kan tyckas märkligt men är överraskande gott! Hjärtsalladen håller ihop fint på grillen och blir ett bra komplement till kött och fisk, eller kanske som en lite förrätt.

Ingredienser

4portioner

  • 2
    små huvuden hjärtsallad
  • 100g
    smör
  • ½dl
    rostade hasselnötter
  • 100g
    gorgonzola
  • några kvistar timjan

Så lagar du

1. Dela salladen mitt itu på längden.

2. Lägg på grill eller i en het grillpanna och grilla på båda sidor i några minuter.

3. Smält smöret i en liten kastrull och låt det brynas. Det ska mörkna och dofta nötigt. Hacka nötterna och vänd ner dem i det heta smöret.

4. Lägg upp salladen på ett fat. Smula över gorgonzola och slå över det brynta smöret. Garnera med timjan.

Dela det här receptet med dina vänner!