Grillad hjärtsallad med brynt hasselsmör och gorgonzola
Publicerat:
2017-04-26Tillagningstid:
Att grilla sallad kan tyckas märkligt men är överraskande gott! Hjärtsalladen håller ihop fint på grillen och blir ett bra komplement till kött och fisk, eller kanske som en lite förrätt.
Ingredienser
4portioner
- 2små huvuden hjärtsallad
- 100gsmör
- ½dlrostade hasselnötter
- 100ggorgonzola
- några kvistar timjan
Så lagar du
1. Dela salladen mitt itu på längden.
2. Lägg på grill eller i en het grillpanna och grilla på båda sidor i några minuter.
3. Smält smöret i en liten kastrull och låt det brynas. Det ska mörkna och dofta nötigt. Hacka nötterna och vänd ner dem i det heta smöret.
4. Lägg upp salladen på ett fat. Smula över gorgonzola och slå över det brynta smöret. Garnera med timjan.