Grillad hummer med chilismör

Grillad hummer med chilismör.

Publicerat:

Tillagningstid:

Johan Åkerberg och Johan Fritzell är grill- och rökmästarna som gästar Timjan, tupp och tårta.

Ingredienser

4portioner

  • 4
    hummer, färska
  • ½kg
    smör
  • ½liter
    olja
  • 1
    vitlök, delad
  • efter smak
    torkade chilis, t ex ancho, guajillo, pasilla eller negro
  • 1
    citron, halverad
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Börja med att smälta smör så det blir gyllenbrunt, slå på olja och lägg i vitlök, chilis, citron, salt och peppar, låt sen stå på varmhållning.

2. Lägg hummern direkt på glöden.

3. Grilla i 1-2 minuter, vänd och grilla 1-2 minuter till.

4. Lägg över stjärt och klor i smörblandning och låt ligga och dra i 10-20 minuter. Var försiktig med värmen, max 60-70 grader.

5. Ta ur fett och servera direkt med valfria tillbehör.

Dela det här receptet med dina vänner!