Grillad hummer med chilismör
Publicerat:
2019-08-20Tillagningstid:
Johan Åkerberg och Johan Fritzell är grill- och rökmästarna som gästar Timjan, tupp och tårta.
Ingredienser
4portioner
- 4hummer, färska
- ½kgsmör
- ½literolja
- 1vitlök, delad
- efter smaktorkade chilis, t ex ancho, guajillo, pasilla eller negro
- 1citron, halverad
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Börja med att smälta smör så det blir gyllenbrunt, slå på olja och lägg i vitlök, chilis, citron, salt och peppar, låt sen stå på varmhållning.
2. Lägg hummern direkt på glöden.
3. Grilla i 1-2 minuter, vänd och grilla 1-2 minuter till.
4. Lägg över stjärt och klor i smörblandning och låt ligga och dra i 10-20 minuter. Var försiktig med värmen, max 60-70 grader.
5. Ta ur fett och servera direkt med valfria tillbehör.