Grillad Karl-Johansvampsoppa med laxrom och oxmärg

Publicerat:

Niklas Ekstedts rätt på Restaurant no 1 i Ryssland

Ingredienser

Till soppan

  • 500 g
    Karl-Johansvamp
  • 1 st
    Gul lök
  • 3 klyfta(or)
    Vitlök
  • 2 msk
    Oxmärg
  • 2 msk
    Smör
  • 3 dl
    Mjölk
  • Salt

Tilll vinägretten

  • 1 dl
    Olivolja
  • 3 msk
    Citronsaft
  • 5 msk
    Laxrom

Till presentationen

  • 1 nypa(or)
    Flingsalt
  • 12 skiva(or)
    Lardo
  • 100 g
    Färskost
  • 1
    Dillvippa
  • Några körveltoppar
  • 100 g
    Färsk anklever (kan bytas mot oxmärg)

Så lagar du