Grillad karré med vitkålssallad och kryddig färskost

Tid:

Tid:

Vi lånar en ljuvligt fräsch vitkålssallad från Karin Fransson på Hotel Borgholm, perfekt sällskap till en långgrillad fläskkarré. En paprikakryddad färskost fungerar som sås.

Ingredienser

4 portioner

  • 800-1000 g
    benfri fläskkarré
  • 1 tsk
    korianderfrön
  • 1 tsk
    spiskummin
  • 1 krm
    malen svartpeppar
  • 1 tsk
    farinsocker
  • 2 msk
    olja till grillen

Kryddig färskost

  • 1 dl
    grillad paprika ur burk, strimlad
  • 100 g
    neutral färskost
  • några droppar tabasco
  • ev. salt

Vitkålssallad

  • 800 g
    färsk vitkål
  • 140 g
    bacon
  • 3 st
    färska lökar
  • 2 msk
    olja
  • 1 dl
    köttbuljong av tärning
  • ½ dl
    vitvins- eller äppelcidervinäger
  • 1-2 msk
    worcestersås
  • 60 g
    rucola
  • 4 st
    små morötter
  • 1 dl
    majonnäs
  • 1 dl
    crème fraiche, 34%
  • salt, vitpeppar
  • ev. socker
  • finhackad gräslök

Så lagar du