Grillad kyckling

Tillagningstid:

grillat på tallrik

Publicerat:

Tillagningstid:

Genom att skära bort kycklingens ryggrad kan du vika ut den och på så vis förkorta tillagningstiden. Kallas även för fjärilskyckling eller ”spatchcock chicken”. För extra saftighet låt kycklingen ligga i en god, salt lag över natten, innan du grillar den.

Ingredienser

4 portioner

  • 1
    färsk kyckling, ca 1,2 kg
  • rub (se recept nedan)

Kycklinglag

  • 1 msk
    svartpepparkorn, hela
  • 1 msk
    senapskorn, hela
  • 1 msk
    koriander, hel
  • 2 liter
    vatten
  • 1 ¼ dl
    salt
  • 1,5 dl
    farinsocker
  • 1 tsk
    röda chiliflingor
  • 10 skiva(or)
    ingefära (skurna ca 2-3 mm)
  • 1
    citron (delad på hälften)
  • 1
    näve timjankvistar

Så lagar du