Grillad kyckling med halloumisallad

Grillad kyckling med halloumisallad

Publicerat:

Mat som går att tillaga utomhus i naturen. En fräsch sallad med grillspett.

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    majskyckling bröstfilé
  • 2paket
    jordgubbar
  • 2paket
    halloumi
  • 1paket
    ruccola
  • 1/2st
    rödkålshuvud
  • 1st
    liten färsk påse spenat
  • 1st
    rödlök
  • kräm balsamico
  • 1kruk(or)
    basilika
  • 1paket
    små delikatesspotatis
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • 2msk
    olivolja
  • 1st
    citron
  • 2tsk
    salladskrydda (justera efter smak)
  • 1tsk
    chiliflakes
  • 150g
    körsbärstomater ca

Så lagar du

  1. Marinera majskyckling med honung salt, peppar, rökt paprikakrydda och chiliflingor. Trä på dem på ett spett med paprika och förkokt potatis.
  2. Gör salladen. Strimla rödkål, rödlök och tomat. Blanda sedan med olivolja, salt, peppar, citronjuice och salladskrydda. 
  3. Skär halloumi och lägg halloumi, kyckling och potatis på grillen. 
  4. Skär jordgubbar och lägg ruccola i botten av ett fat.
  5. Häll på kålsalladen och toppa med den grillade halloumin och jordgubbar.
  6. Ringla över krämbalsamico och färsk basilika. Servera tillsammans med potatisspett och kycklingspett.

Dela det här receptet med dina vänner!