Grillad kycklingfilé

Kyckling.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här marinaden lyften kyckligen lite extra. Mums!

Ingredienser

5 - 6portioner

  • 900g
    majskyckling, gärna ekologisk
  • 1msk
    grillkrydda, ekologisk
  • 1tsk
    gurkmeja
  • 1st
    stor gul lök, grovt hackad
  • 2klyfta(or)
    vitlök, finhackade
  • 3msk
    yoghurt
  • 1tsk
    timjan
  • ½g
    saffran
  • 2msk
    olja
  • salt och nymalen svartpeppar

Så lagar du

1. Börja med att platta ut kycklingfiléerna jämntjocka för att få saftigt välgrillade kycklingfiléer.

2. Lägg ner kycklingfiléerna i en fryspåse och häll i gul löken, vitlöken, olja och kryddorna.

3. Blanda allt ordentligt, knyt påsen och låt köttet marinera i kylskåpet i minst 30 minuter eller över natten.

4. Grilla köttet eller stek klart den i en panna och servera med de härligt grillade grönsakerna.

Dela det här receptet med dina vänner!