Grillad lammrostbiff med rödvinssås och potatisgratäng

Tillagningstid:

Grillad lammrostbiff med rödvinssås och potatisgratäng.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4 portioner

Potatisgratäng med lagrad prästost

  • 600 g
    potatis
  • 200 g
    lagrad prästost
  • 5 dl
    grädde
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • salt och peppar

Rödvinssås

  • 1
    morot
  • 2
    schalottenlökar
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • 2 msk
    smör
  • 1
    lagerblad
  • 1 kvist(ar)
    rosmarin
  • 3 dl
    rödvin
  • 5 dl
    vatten
  • 2 msk
    koncentrerad kalvfond
  • 1-2 msk
    balsamico
  • salt och peppar
  • 1 msk
    smör

Grillad lammrostbiff

  • 4 portionsbitar
    lammrostbiff
  • 4 kvist(ar)
    färsk rosmarin
  • 4 klyfta(or)
    vitlök
  • salt och peppar

Till servering

  • stekt sparris

Så lagar du