Grillad majs med hemgjord sriracha och ost

Grillad majs med sriracha och ost.

Publicerat:

Tillagningstid:

Tareg Taylor bjuder på smarta majsknep i säsongens sista Trädgårdstider.

Ingredienser

8portioner

  • 8st
    majskolvar, färska
  • 1
    röd chili
  • 2
    tomater
  • 1
    gul lök
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 2msk
    vitvinsvinäger
  • 2msk
    olivolja
  • 1msk
    tomatpuré
  • ½dl
    vatten
  • salt
  • 200g
    stark ost

Så lagar du

1. Koka majsen i lättsaltat vatten med blasten på i ca 15 minuter.

2. Ta upp majsen och låt den svalna. Dra bak blasten utan att ta av den. Den blir ett utmärkt ”handtag” att använda när du grillar majsen och att hålla i när det är dags att äta majskolven.

3. Skala lök och vitlök och skär ner i grova bitar tillsammans med tomat och chili. Lägg allt i en skål och mixa tillsammans med vinäger, olivolja, tomatpuré och vatten till en jämn sås. Smaksätt med salt.

4. Grilla majsen så att den får fin färg runt om. Häll över rikligt med så och toppa med ost.

5. Sänk locket över grillen eller lägg över lite aluminiumfolie för att stänga in värmen så att osten smälter ordentligt. Servera så snart osten är smält.

Dela det här receptet med dina vänner!