Grillad makrill med äpple- och rabarbersalsa

Grillad makrill med äpple- och rabarbersalsa

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    makrillfiléer
  • 75g
    smör
  • 160g
    späda rabarbertjälkar
  • 1
    stort äpple
  • 1
    liten gul lök
  • ½-1tsk
    strösocker
  • ½dl
    hackad dill
  • ½dl
    hackad persilja
  • Salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Skala rabarbern om den är kraftig och hacka resten fint. Är stjälkarna lite tjockare kan du dela dem ett par gånger på längden också. Kärna ur äpplet och hacka resten fint. Hacka löken. Smält smöret i en kastrull och lägg ner rabarber, lök och hälften av det hackade äpplet. Låt fräsa i smöret i ett par minuter och smaka sedan av med salt, svartpeppar och socker.

2. Skär bort benraden på filéerna så det blir som en längsgående skåra i mitten på varje filé. Salta och peppra och pensla skinnet med lite olja. Grilla filéerna med skinnsidan neråt över het värme i ca 10 minuter eller tills köttet vitnar och känns fast och flikigt när du petar i det. Grilla gärna under lock hälften av tiden.

3. Toppa makrillen med salsan och servera med ört- och parmesanpotatis och gurksallad med dill och mandel.

Dela det här receptet med dina vänner!