Grillad makrill med örter och saltbakad rotselleri

Tillagningstid:

En keramik ugnsform med grillad makrill, kryddad med citroner, oregano och andra örter.

Publicerat:

Tillagningstid:

En hel fisk kanske kan verka lite skrämmande, det enklaste är ju att köpa en färdigrögad filé. Men prova detta så kommer du inte ångra dig, det är väldigt lite jobb och väldigt stor utdelning i smak! Var försiktig med benen, ta det lugnt när du äter…men att äta i lugn och ro är ju egentligen bara en bra sak eller hur?

Ingredienser

4 portioner

Grillad makrill

  • 2-4
    hela makrillar
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 st
    citron
  • 1 st
    lime
  • 1 dl
    häckade örter, främst dill
  • 1 msk
    flingsalt
  • 1 msk
    nymalen svartpeppar

Saltbakad rotselleri

  • 1 st
    medelstor rotselleri
  • 1 st
    ägg
  • 1 dl
    vatten
  • 3 dl
    grovt salt
  • 2 msk
    rostade fänkålsfrön

Så lagar du